Необходими продукти:
телешка кайма 504 гр
зехтин 4 ч. л.
прясно зеле 1,200 кг
стар лук 120 гр
морков 130 гр
пресни домати 330 гр
парче чушка /не броим/
2,3 скилитки чесън
дафинов лист, 1 с.л. червен пипер, сол, босилек, риган
Начин на приготвяне:
В тенджера задушавате лука и каймата в малко вода и зехтина. Добавяте нарязаното зеле, след като поомекне, добавяте моркова, чушката и настърганите домати. Подправяте с червения пипер, останалите подправки и отново добавяте малко водичка. Накрая добавяте скилитките чесън. Разбърквате и готвите на средна степен на котлона до готовност.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашето зеле с кайма е за 12 БПМ и 6 БВ. Протеините от каймата, въглехидратите от зелето, лука, моркова, домата, мазнината от зехтина и каймата.
Как можете да си ги хапнете:
ВАЖНО!
Разделяте на 4 порции по 3 БПМ, за да балансирате въглехидратите, добавете още 1,5 БВ (един блок и половина въглехидрат) към порция например 1 филийка хляб Вита и 1/2 БВ плод например 50гр праскова.
Надявам се да Ви хареса и на вас! Благодарим на Denitsa Gancheva за прекрасната снимка и хубавата идея!
Да ни е вкусно!