Необходими продукти:
1 по-малка пъстърва /готовата риба после, без кости, да е около 126 г/
1 среден картоф /125г/
1 среден домат /165 г/
1 ч.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Ако имате ваш начин на приготвяне, действайте, важно е да спазите пропорциите.
Ето моят вариант: Рибата се осолява и поръсва с черен пипер и зехтин. На парче алуминиево фолио (35/35 см) се поставя рибката и в нея се нареждат резени лимон. Завива се на пакетче и се пече 35′ на 200° фурна с вентилатор. Изважда се и внимателно се развива от фолиото. Допича се за 5′, колкото да се зачерви. Сварявате картофа във водичка /или на пара, или за 4 минути в микровълнова без вода/, нарязвате си домата и имате една бърза и лесна балансирана храна. Добър апетит!


За тези, които искат да знаят повече – Това са 3 блока П,В,М. Протеините са от рибата, въглехидратите – от картофа и домата и мазнината – от зехтина.
- На другата снимка /със стрелкичка надясно/ съм комбинирала пъстървата с 2 домата /330 г/ и 1 среден портокал /200 г/. Това дори е по-добрият вариант за тези, които искат да са по-стриктни.