Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Пуешко филе с гъби, картофено пюре и вино

Назад

Необходими продукти:

Пуешко филе с големината на дланта ви / до 100 г, а за мъже 120 /

Сварени картофи - един юмрук /около 100 г /

Гъби /може от буркан, може и сурови - каквито предпочитате /

Чаша вино – 120мл

1 ч.л.зехтин или друга мазнина

Подправки- сол, розмарин, риган, черен пипер, сух чесън, или по ваш вкус

по желание – голяма зелена салата или само от зеле – овкусено със сол и оцет ;) 

Начин на приготвяне:

Месото запечатайте на сух тиган. Овкусете го с подправките и завийте във фолио, след което изпечете на 170 градуса около час, може и по – малко.

Докато се пече месцето, задушете две шепи гъбки в тиган с малко водичка, сол и черен пипер. Като си сменят цвета поръсете с малка чаена лъжичка брашно /колкото да се замъти сосчето/.

Сварените картофки намачкайте с вилица и също овкусете с черен пипер и сол / може в пюрето да сложите 1, 2 с.л. прясно мляко- става по-нежен вкусът/. 

Можете да комбинирате със голяма зелена салата или само от зеле салата с 1 ч.л. зехтин в нея. Можете да хапнете и 2-3 кисели краставички. Много вкусна комбинация ;) Консумирайте с чаша вино, за истинско удоволствие и наслада! Който не пие вино, може да замени с чаша бира ;) А, който не е по алкохола, може още малко пюренче – 50 г още ;) 

За тези, които искат а знаят повече:

Това невероятно вкусно ястие е за три блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеинът е от месцето, въглехидрата е от картофеното пюре и винцето, а мазнината от зехтина в салатката.