Необходими продукти:
За палачинката:
- 1 яйце – 1БП
- 14 г брашно от лимец – 1БВ
- 2 с.л. прясно мляко
За плънката:
- 40 г нахут – 1БВ
- 56 г риба тон от консерва собствен сос – 2БП
- 17 г авокадо – 1БМ
- 4 маслинки – 2БМ
- резен краставица, 1-2 чери доматки /не броим/
За десерт:
- 140г ягоди 1БВ

Начин на приготвяне:
Разбивате с вилица яйцето, слагате брашното и млякото. Бъркате много добре преди да изсипете в тигана, защото брашното иначе остават на дъното. Тигана ви трябва да е много добре загрят, може съвсем малко да намазните. Точно преди да сложите сместа, намалете котлона на средна степен. Печете от двете страни. После си нарязвате плънката и хапвате ягодите за десет. Който иска може да си направи чеснов сос от 1-2 с.л. кисело мляко, копър и чесън.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусотия е за 3 блока протеини /яйцето и рибата тон/, въглехидрати /триците, брашното и нахута/ и мазнини /авокадото и маслините/.
Как можете да си ги хапнете:
Цялата палачинка + десерта за голямо хранене обяд/вечеря 3БПВМ.
Рецептата и снимките са по моя идея.