Необходими продукти:
- 130 г сьомга с кожата или сьомгова пъстърва – 3БП
- 34 г протеиново крема сирене от Лидл – 0,5БП
- 14 г кашкавал – 0,5БП
- 180 г картофи – 3БВ
- 100 г плод или 90 мл бяло вино – 1БВ
- 50 мл прясно мляко – не броим
- 2 – 3 чери домати – не броим
- 1 ч.л. масло – 3БМ /четвърти блок мазнина не добавих, сьомгата е достатъчно мазна/
- сол, копър, магданоз, скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Рибата се прорязва надлъжно през средата, но без да се стига до кожата. Трябва да се получи нещо като джоб. Посолява се, включително и в джобчето. Крема сиренето, настърганият кашкавал и наситнените чесън, магданоз и копър се объркват и с тази смес се напълва сьомгата. Пече се на фурна или фритюрник с горещ въздух до леко златист загар. В никакъв случай не я препичайте, ще изгубите невероятната и сочност! Картофите се обелват, нарязват на кубчета и се сваряват в подсолена вода. От готовите картофи, маслото и млякото се прави пюре. Рибата се сервира с картофеното пюре и чери доматите.
За тези, които искат да знаят повече:
Това невероятно гурме предложение е за четири блока протеини /риба, крема сирене, кашкавал/, въглехидрати /картофи, плод или вино/ и мазнини /масло/.
Как можете да си го хапвате:
Цялото количество за 4БВПМ. Ако желаете вечерята ви да е 3 блока, използвайте около 100 г риба, също така не добавяйте плод или вино или намалете картофите с 60 г.
Рецептата и снимките са по идея на https://www.facebook.com/BkycHa.3oHa . Да ви е вкусно :* :* :*