Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Пълнена тиквичка с кайма и кашкавал

Назад

Необходими продукти:

Една средно голяма тиквичка / 240 г /

Шепа телешка, не мазна свинска или смес кайма / към 80 г /

Малко парче кашкавал / 30 г /

4-5 с.л. доматено пюре

Малко стар лук

Половин морковче

1 ч.л. зехтин

Подправки: сол, сух чесън, чубрица, риган, малко босилек, шарена сол, малко червен пипер

За изравняване : 200 г плод или винце или биричка или салата + филийка хляб, зависи кой какво обича да хапва...

Начин на приготвяне:

Почистваме тиквичката от дръжката и капачето, разрязваме на две по дължина и издълбаваме сърцевината –  да се получат двете половинки като лодки. 

В тиган на котлона сипваме малко водичка  / 3-4 с.л. /, зехтина , нарязания на ситно лук и парченцата морковче. Като поомекнат добавяме каймата и бъркаме докато си смени цвета и стане на “трохи”. Добавяме и нарязаната сърцевина от тиквичката и оставяме да поомекне и тя. Прибавяме доматеното пюре и подправките и намаляме котлона да се посгъсти. Това е нашата плънка за получените преди това лодки. Напълваме си ги и поръсваме с настъргания кашкавал.Запичаме в тавичка върху хартия за печене в предварително загрята фурна на 180 градуса. и готово ;)

Това количество е за 1 човек, ако искате да приготвите за повече, просто умножавате всичко по 2, 3 или за колкото още човека ще желаете :) 

За тези, които искат да знаят повече:

Тази вкусотийка е за три протеинови блока, три мазнинни и един въглехидратен. Тоест – ще допълваме за да се получи баланса. Протеините са от месото и кашкавала, мазнините от зехтина, а тиквичката е въглехидрат.

Как можете да си го хапнете?

В случая, както е показано на снимката просто си хапвате една средно голяма ябълка / 200 г / за десерт и баланса е готов. 

Можете да намалите ябълката на 100 г и да си добавите филийка хляб Бонус, Тонус или Вита.

И към двата варианта можете да си хапнете зелена салатка / но само със сол и оцет и може с дресинг от лъжица кисело мляко /, без мазнини, защото ги сложихме в плънката на тиквичката :)

Може и айрянче, за който обича или малка купичка таратор. 

Да ви е вкусно :* А ние блгодарим на Албена Боянова за идеята и изпълнението.