Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Пържола с гарнитура, крутони, сосче и винце

Назад

Необходими продукти:

Печена на скара или фурна свинска, пилешка или телешка, не мазна пържола колкото дланта ви / до 100 г /

малък домат / 120 г /

Червен боб от консерва – 1-2 с. л. / 25 г /

половин краставица

няколко листа зелена салата

една препечена филийка Бонус, Тонус или Вита

2-3 с. л. кисело мляко

1 ч.л. горчица

настъргана лимонова кора / който иска /

сол

 малко сок от лимон

сух чесън

мъничко зехтин / по-малко от чаена лъжичка /

Чаша вино / 125 мл /

Начин на приготвяне:

От киселото мляко, горчицата, лимона. зехтина и подправките си приготвяте сосчето.  Нарязвате зеленчуците, начупвате върху тях филийката и заливате със соса. Добавяте пържолката и си сипвате чаша вино. По-долу ще дам вариант и без вино ;)

За тези, които искат да знаят повече:

Целият обяд / вечеря е за три блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от месото, въглехидратите от зеленчуците, крутоните и винцето, а мазнината – малко от горчицата и зехтина.

Вариант без вино, за тези, които си го направят за обяд или шофират ;) : Вместо вино хапвате за десерт малък плод / до 100 г / ябълка, круша, портокал.

Да ви е вкусноо :*