Необходими продукти:
За пърленката:
- 30 г безглутенови овесени ядки – 2БВ
- 28 г царевично брашно – 2БВ
- 84 г сирене – 3БП
- 84 г кашкавал – 3БП
- 9 г микс семена – 3БМ /мазнините са занижени, заради сиренето и кашкавала/
- 20-30 мл.вода
За изравняване на въглехидратите добавяте:
- 165 г домат – 0,5БВ
- 70 ф печена чушка – 0,5БВ
- 100 г ябълка – 1БВ
Начин на приготвяне:
В купичка слагаме овесените ядки и заливаме с малко топла вода. Оставяме 5 минутки, докато поемат. Добавяме царевичното брашно и настърганите сирене и кашкавал. Семената също слагаме в сместа. Получава се гъста лепкава смес. Ако е необходимо сложете още 20-30 лм вода. Разстиламе с малка тавичка с хартия за печене. Печем на загрята фурна на 220 градуса с вентилатор до приятен златист цвят.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна пърленка е за 6БПМ4В. Протеин /сирене и кашкавал/, въглехидрати /овесени трици, царевично брашно/, мазнина/микс семена/.
Как можете да си го хапвате:
Разделяте пърленката на две равни части. Една част, в посоченото допълнение, е за 1 голямо хранене.
Важно! Всяка част трябва да бъде допълнена с по 1 блок въглехидрат.
Ето варианти за комбиниране:
1/ 1/2 от пърленката + 100 г ябълка
2/ 1/2 от пърленката + 165 г домат + 70 г печена чушка
3/ 1/2 от пърленката + въглехидрат по избор от табличката за 1 блок.
Рецептата е на Петя Вълевска, а снимката е моя.
Да ви е сладко!