Необходими продукти:
- 2 яйца – 2БП
- 42 г кашкавал – 1,5 БП
- 35 г моцарела – 1БП
- 42 г прошуто – 1,5БП
- 480 г тиквичка – 2БВ
- 45 г нахутено брашно – 3БВ
- 165 г чери доматки – 0,5БВ
- 70 г сурова чушка – 0,25БВ
- 30 г червен лук – 0,25БВ
- 2 ч.л. зехтин – 6БМ
- зелена салата – не броим
- 2-3 с.л. кисело мляко – не броим
- сол, копър, чесън на прах
- ⅓ ч.л. горчица
Начин на приготвяне:
Тиквичките се настъргват на ренде и се изцеждат с ръка, за да се отцеди излишната течност. Объркват се с яйцата, нахутеното брашно, копър, сол и чесън на прах. Сместа се разстила равномерно в тава застлана с хартия на голям и тънък правоъгълник. Пече се до златист загар. Не трябва да се препича много, за да не изсъхне и се напука при завиването на сандвичите. През това време се приготвя сос от киселото мляко, сол, чесън на прах, зехтина и горчицата. Когато е готово, се реже на две и от всяка половина се завива сандвич, като в него се разпределят по равно моцарелата, кашкавала и прошутото. Гарнират се с разпределените по равно зеленчуци, соса и се завива на стегнато руло, което се опакова с хартия.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусотия е за 6 блока протеини /яйца, моцарела, кашкавал, прошуто/, въглехидрати /тиквичка, брашно от нахут, лук, чушка ,чери доматки/ и мазнини /зехтин/.
Как можете да си ги хапнете:
Приготвят се два рап сандвича, всеки по 3БПВМ.
Благодарим на, Вкусна Зона за прекрасната рецепта и красивите снимки.