Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

"Разграфена" пица Мария

Назад

Необходими продукти:

За блата:

3 яйца

Овесени трици или брашно /аз ги смесих/ – 120 г

малка тиквичка /120 г /, или половин морков /40 г/

2-3 с.л. кисело мляко

подправки риган, босилек, шарена сол

За плънката:

5-6  ч.л. зехтин

270г кайма / моята беше смес и е овкусена /

2 опаковки Моцарела лайт /210 г/

1 малка консерва царевица /300 г/

десетина гъбки /180 г /

1 бр домати от консерва /240 г/

пресен лук /80 г/

1 малък морков / 80 г/

Начин на приготвяне:

Разбиваме с тел яйцата, киселото мляко, настърганият морков и останалите продукти за блата. Добавяме подправките и разстиламе върху хартия за печене в тавата. Изпичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса. През това време задушаваме каймата да стане на трохи и добавяме моркова, лукът, царевицата, гъбите и доматите.Оставете на огъня малко да се сгъсти соса и да изври доматения сок. Вече изпечения блат разрязваме на 6 равни парчета / “разграфяваме” пицата ;) / Върху всяко парче разпределяме по равно от плънката и слагаме по едно кръгче моцарела /както е показано на снимките/.Запичаме отново във фурната, колкото да се разтопи моцарелката. Замириса ли ви на пица? ;)

За тези, които искат да знаят повече:

Цялата пица е за 18 блока протеини, въглехидрати и мазнини и във всяко едно има по 3 БПВМ. Протеините са от каймата, яйцата и моцарелата, въглехидратите са от триците/брашното и зеленчуците, мазнините от зехтина и малко от каймата.

Как можете да си я хапнете?

Всяко едно парче е за едно голямо хранене. Можете да комбинирате с чаша айрян или таратор, а може и със зелена салата / само внимавайте с мазнината в нея ;) / Може да си хапнете половин парче за едно малко хранене пак с чаша айрян.

Да ви е вкусно :*