-
Необходими продукти:
За блата:
3 яйца
Овесени трици или брашно /аз ги смесих/ – 120 г
малка тиквичка /120 г /, или половин морков /65 г/
2-3 с.л. кисело мляко
подправки риган, босилек, шарена сол
За плънката:
5-6 ч.л. зехтин
252г кайма / моята беше смес и е овкусена /
2 опаковки Моцарела лайт /210 г/
царевица /280 г/
десетина гъбки /180 г /
1 бр домати от консерва /330 г/
пресен лук /70 г/
1 малък морков / 65 г/
Начин на приготвяне:
Разбиваме с тел яйцата, киселото мляко, настърганият морков и останалите продукти за блата. Добавяме подправките и разстиламе върху хартия за печене в тавата. Изпичаме в предварително загрята фурна на 180 градуса. През това време задушаваме каймата да стане на трохи и добавяме моркова, лукът, царевицата, гъбите и доматите.Оставете на огъня малко да се сгъсти соса и да изври доматения сок. Вече изпечения блат разрязваме на 6 равни парчета / “разграфяваме” пицата 😉 / Върху всяко парче разпределяме по равно от плънката и слагаме по едно кръгче моцарела /както е показано на снимките/.Запичаме отново във фурната, колкото да се разтопи моцарелката. Замириса ли ви на пица? 😉
За тези, които искат да знаят повече:
Цялата пица е за 18 блока протеини, въглехидрати и мазнини и във всяко едно има по 3 БПВМ. Протеините са от каймата, яйцата и моцарелата, въглехидратите са от триците/брашното и зеленчуците, мазнините от зехтина и малко от каймата.
Как можете да си я хапнете?
Всяко едно парче е за едно голямо хранене. Можете да комбинирате с чаша айрян или таратор, а може и със зелена салата / само внимавайте с мазнината в нея 😉 / Може да си хапнете половин парче за едно малко хранене пак с чаша айрян.
Да ви е вкусно :*