Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Риба по манастирски

Назад

Необходими продукти:

450 - 480 г рибни филета с кожата /ципура, лаврак, пастърва/

560 г печени чушки

160 г лук 

110-120 г доматена паста

14 г брашно от лимец

4 филийки хляб Бонус/Вита 

4 ч.л. зехтин 

4-5 скилидки чесън

сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, магданоз

Начин на приготвяне:

Рибата се овкусява със сол и черен пипер. Подрежда се в тава, застлана с хартия и се пече в загрята на 200 градуса фурна. Може и на уред с горещ въздух да я приготвите. През това време в дълбок тиган или тенджера се задушава лукът заедно със зехтина, малко водичка и чесъна. Къкри на слаб огън, докато лукът поомекне. Тогава се добавят нарязаните печени чушки и червеният пипер. Задушава се още 5-10 мин. Добавя се разбърканата доматена паста с брашното и малко вода. Когато заври, се дърпа от котлона и се подправя с малко чубрица, черен пипер и наситнен магданоз.

За тези, които искат да знаят повече:

Тази вкусна гозба е за 12 блока протеини /риба/, въглехидрати /чушки, брашно, доматена паста/ и мазнини /зехтин/.

Как можете да си го хапвате:

Сервира се в четири порции, към които се разпределя печената риба, около 100-120г.

Една порция е за голямо хранене от 3 блока, може да си добавите зелена салата с краставички и една филийка хляб Вита.

От вас остава да си я направите и да започнете да си хапвате сладко, сладко и да топите мазнини. Благодарим на 

 

 

 

 за идеята и снимката. Да ни е вкусно :* :* :* 

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!

Още рецепти може да намерите в ел.книгите ми за традиционна българска кухня и десерти и печива: