Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Рибена чорба

Назад

Необходими продукти: 

525 г сварена риба /ципура, скумрия, сьомга/ 

120 г лук 

120 г морков 

100 г целина глава - 

70 г корен пащърнак -  /ако нямате увеличете картофите с 50 г/

70 г червена чушка 

550 г картофи - 11БВ

5 ч.л. зехтин - ако рибата ви е много едра и мазна не добавяйте

черен пипер, девесил, магданоз, сол, куркума

Начин на приготвяне:

Рибата заедно с няколко зърна черен пипер и сол се сварява за 15-20 мин. Когато се свари, се обезкостява. Бульонът се прецежда и се слага да заври, към него се добавят всички зеленчуци, нарязани на ситни парченца. Слага се още сол, ако е необходимо, както и куркума. Когато зеленчуците се сварят напълно, се добавя накъсаната на дребни парченца риба. Когато заври, се сваля от котлона и се подправя със ситно нарязания магданоз и девесил. Девесилът е много важен, не го пропускайте, ако нямате пресен, става и със сушен, но е важно да не прекалявате с него, защото е силна и тежка подправка. За цялата тенджера слагам около 2-3 с.л. ситно нарязан девесил. Ако е сушен, съвсем малко. Опитайте и ако не ви е достатъчен, тогава добавете още.

Внимание!!! Всички зеленчуци и риба трябва да са нарязани на ситно, за да се разпределят равномерно и при сипване да получите в порцията си еднакво количество протеини, въглехидрати и мазнини. Обикновено използвам няколко вида риба и я тегля след сваряване, макар че в зоната грамажите са в суров вид. Поради тази причина я смятам не за 42 г, а за 35 г за блок. Ако искате да сте напълно стриктни и точни, използвайте готови почистени филета без кожа и кости и я сметнете по таблицата според вида риба.

За тези, които искат да знаят повече – Цялото количество е за 15 блока протеини /риба/, въглехидрати /зеленчуци/ и мазнини /зехтин/.

По колко можете да изядете – Ако разделите цялата супа на 5 порции, всяка ще е по 3БПВМ

Благодарим на https://www.facebook.com/BkycHa.3oHa  за невероятната рецепта и снимка. Да ви е сладко!

 

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!