-
Необходими продукти:
Парче риба на скара / 126 г /
Една средно голяма тиквичка / 360 г /
Шепа айсбег или зеле / не броим, може и без него /
Половин краставица / не броим, може и без нея /
Шепа настъргано червено цвекло / 130 г /
1 ч.л. зехтин
1 ябълка / 100 г / или чаша вино / 90 мл /
Начин на приготвяне:
Тиквичката нарязваме по дължина на тънки филийки и изпичаме на грил тиган или на скара. След това изпичаме и рибата. Правим си салатка от останалите зеленчуци, овкусяваме със зехтин, сол и лимонов сок или оцет / каквото обичате/ и хапваме. За десерт ябълката / може да е круша, портокал в същия грамаж или шепа ягоди или грозде /. Готово. Имаме един вкусен и бърз обяд или вечеря.
За тези, които искат да знаят повече:
Това хапване е за три блока протеини / от рибата /, въглехидрати / зеленчуците и ябълката/ и мазнини /зехтина в салатката/. Тоест за едно самостоятелно хранене. Ако искате да направите за всички вкъщи – увеличавате продуктите пропорционално 🙂
Предложение за хапване:
Можете вместо десерт да си хапнете филийка Бонус, Тонус или Вита.
А можете и вместо десерта или хляба да си сипете чаша винце /120 мл / или бира /180 мл /.
Да ви е сладко приятели 🙂
Идеята е на Албена Боянова. Благодаря!