Необходими продукти:
Посочените продукти са за една порция. Вие, ако искате умножете по колкото ви се иска :*
Една длан пилешко месо /85 г/
Сварен кафяв ориз около от ½ ч.ч /42 г/. Ако изберете вместо ориз да сложите овес цяло зърно трябва да знаете, че рецептата става в зеления сектор на Зоната. А самят овес трябва предварително да посварите за малко повечко време 😉
Ще ви трябват и малко парченце лук
Малко парче сурова тиквичка и няколко шушулки замразен или суров зелен боб
две – три маслинки
Подправки – в случая са сух чесън, черен пипер и шарена сол.
Начин на приготвяне:
В малка тенджерка или тиган слагаме нарязания лук и малко водичка . Задушаваме да поомекне лука и добавяме парченцето тиквичка и зеления боб. След това пилешкото, подправките и ориза /овеса/. Наливаме малко водичка и оставяме на слаб огън да поври. Когато се свари и месото, сваляме от котлона и добавяме и маслинките. И това е :*
За тези, които искат да знаят повече:
Това е ястие за три блока протеини /месото/, въглехидрати /ориза или овеса – което си изберете/ и мазнини от маслините. Може вместо маслини да сложите 1 ч.л. зехтин. Пак ще стане вкусно 🙂
Как можете да си го хапвате:
За обяд или вечеря, това ястие ще ви изненада с прекрасен вкус, ситост и енергия, които ще получите. Да ни е вкусно :* :* :*Б