Необходими продукти:
Една средна тиквичка /240г/
½ кутийка мека извара от Лидл /112 г/
парче шунка /42 г/
6 маслинки
шарена сол, копър, чесън
По-долу ще напиша с какво да си го балансираме, това е повече протеин 😉
Начин на приготвяне:
Тиквичките нарязвам на дълги ленти и запичам на тигана.
След това ги нареждам върху хартия за печене като леко ги застъпвам една с друга. Отгоре нареждам шунката и тя леко препечена на тигана, изварата, подправките и обезкостените и наситнени маслинки. Завивам на руло и оставям в хладилника да се охлади.
За тези, които искат да знаят повече:
Това руло е от три блока протеини и мазнини и един блок въглехидрати. Протеините са от изварата и шунката, мазнините от маслинките, а въглехидрата от тиквичката. Ще трябва изравняване 😉
Как може да си го хапнете?
Вариант 1: Цялто руло с едно парче блат за сандвичи /рецептата тук: https://www.kakvodaqm.bg/zakuski-mezhdinni-zakuski/blat-za-sandvichi-vmesto-khlyab /и една малка ябълка /100г/, както е на снимката.
Вариант 2: Рулото с една филийка хляб “Бонус”, “Тонус” или “Вита” и салатка от 330г домат
Вариант 3: Рулото с голяма зелена салата с парче краставица и дресинг от лъжица кисело мляко със сол и оцет + чаша вино и малък плод за десерт- портокал, круша, ябълка / 100г/
Да ви е вкусно :*
Забележка * Който не обича шунка, може направо да замести със обикновено сирене /30 г/ и когато тиквичките леко изстинат да се завият с плънката 😉