-
Необходими продукти: /това руло е точно за 1 човек, за 1 голямо хранене/
1 яйце
3,4 пълни с.л. извара /112 г/, може и нискомаслено цедено мляко /200 г/
1 малка тиквичка / 240 г/
2 с.л. трици /38 г/
2 с.л. натрошени орехи или 1 ч.л.зехтин
сух чесън и копър по желание
Начин на приготвяне:
Настъргвате тиквичката, посолявате и оставяте за малко да се отдели водата, като е готова изцеждате добре.
След това добавяте към тиквичките яйцето, триците и малка част от изварата./ Ако няма да слагате орехи в соса, може тук да намажете палачинката със зехтин/.
Блата се изпича за кратко върху кухненска хартия до златисто.
Останалата част от изварата се разбива със сол, чесън, копър, малко орехи . Може да добавите 1,2 с.л. кисело мляко, ако ви е гъсто само с изварата, плънката става по-лека и вкусна 🙂 Също така ако обичате кисели краставички, също може да добавите 1,2 бр вътре в плънката на рулото..
Мажете готовия блат и завивате на руло. Става много бързо и е страхотно вкусно !
За тези, които искат да знаят повече: това са 3 блока П,В,М. Протеините са от яйцето и изварата, въглехидратите от тиквичката и триците, мазнината от орехите и зехтина.
Може да гарнирате рулото със салата от свежи зеленийки, кисели или пресни краставички 🙂 Приятен апетит 🙂
Вариант за различно хапване и комбинация
Винаги може да се измисли нещо ново и допълнително. И така. Ако искате да хапнете плод след рулото, просто намалете овесените трици с 19 г. Така ще може да се добави малък сезонен плод до 100 г. :* :* :*