-
Необходими продукти за рулото:
2 яйца
мека извара /56 г/ или Котидж /56г/
2 средни тиквички /480 г/
4 пълни с.л. трици /76 г/
За плънката:
3,4 с.л. нискомаслено цедено мляко /100 г/, ако нямате, може да сложите извара или Котидж сирене /56 г/
Бучка настърган кашкавал за поръсване отгоре /28 г/
12 бр маслини /или 6 ореха или 2 ч.л. зехтин/
шунка /42г/
Начин на приготвяне:
Настъргвате тиквичките, посолявате ги и оставяте за малко да се отдели водата, след това изцеждате добре най – лесно става с ръце 😉 .
След това в голяма купа добавяте към тиквичките яйцето, триците, изварата, може да добавите и подправки по ваш избор. Разстилате блата и изпичате за кратко върху кухненска хартия до златисто.
След това изваждате рулото /на снимката и както е показано/, намазвате с цеденото мляко/може да сте го направили с краставички, копър и чесън като млечен сос/, шунката и маслините /орехите/ и подправки, завивате внимателно рулото с хартията както е, като леко я махате и отгоре настъргвате кашкавала и запичате за кратко 🙂 Много вкусно и удобно за работа в кутийка 😉 Приятен апетит 😉
За тези, които искат да знаят повече: това са 6 блока общо П,В,М. Протеините са от изварата, яйцата, шунката, кашкавала и цеденото мляко, въглехидратите от тиквичките и триците и мазнините от маслите или орехите.
По колко може да изядете?
За малко хранене: 1/3 от рулото, т.е. разрязвате на 3 равни части и 1 част от него 😉
За голямо хранене: 1/2 от рулото, т.е. точно половината 😉