Необходими продукти:
За блата:
Две средно големи тиквички / 540 г /
моркови /195 г /
2 яйца
2-3 с.л. овесени трици / 57 г /
подправки на вкус
За плънката:
3 с.л. исландска извара Скир – 65 г / може котидж или от меката нискомаслена извара от Лидл – кой, каквото обича /
Няколко слайса шунка / 126 г /
Много на тънко нарязано авокадо / 30 г /
1 ч.л. зехтин

Начин на приготвяне:
Много е лесно / при нас всичко е лесно 😉 /. Настъргваме и посоляваме тиквичките и морковите след 10- на минути ги изцеждаме от излишната вода. Разбиваме яйцата с вилица и ги добавяме. Разбъркваме и добавяме и триците, зехтина и подправки на вкус. От получената смес си оформяме блатче върху хартия за печене и печем в загрята фурна до зачервяване. Намазваме готовият блат с изварата и нареждаме шунката. Отгоре авокадото и завиваме на руло. По – надолу ще дам идеи за хапване.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашето вкусно руло е за шест цели блока протеини / яйцата, шунката и изварата /, въглехидрати – тиквички, моркови и трици / и мазнини от авокадото и зехтина.
Как можете да си го хапнете?
Ако разделите рулото на две равни части, във всяка половина ще имате по 3 блока. Идеален обяд / вечеря за двама или просто хапване за два пъти.
Идеята и снимката са на Милена Михалева, за което и благодарим. Да ни вкусно :*