-
Необходими продукти:
1 варено яйце
Нискомаслена шунка /84 г/
Картофи /120 г/
Грах от консерва /50 г/
Морков /65 г/
кисела краставичка – 1,2 броя /според вкусът ви, не броим в случая/
За сосчето:
1 ч.л. горчица/може и без нея, ако не обичате/
1 равна с.л. майонеза лайт*
1с.л. кисело мляко
Подправки – сух чесън и черен пипер


Начин на приготвяне:
Сварявате си картофа и моркова. Режете си продуктите както обичате – ако предпочитате всичко на дребно – така да е. Правите си соса после и заливате. Това е.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялата салата е за три блока протеини /яйцето и шунката/, въглехидрати /картофите, граха, моркова, малко от краставичката/ и мазнини – майонезата в сосчето.
Как можете да си я хапнете?
Както е така сама по себе си балансирана. Понеже много се прави по Нова Година и празници, предполага и някакъв алкохол. Ако изпиете една малка ракийка с нея, можете да си настържете още едно яйце в салатката и готово – баланса е спазен 🙂
Идеята за тази руска салата е моя. На всички приятен апетит :*
Забележка* Ако не желаете да позлвате майонеза, можете да направите млечно-горчичен соса само и да добавите 1ч.л.зехтин в салатата.