Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Салата "Асорти"

Назад

Необходими продукти:

Салата айсберг или крехка зелена салата – две големи шепи

Един среден домат /165 г/

3 – 4 с.л. нахут от консерва /80 г/

1 с.л. царевица /20 г/

Голямо парче шунка /84 г/

2 с.л. котидж сирене /56 г/

1ч.л. зехтин

За соса:

1 с.л. кисело мляко

1ч.л. горчица

сух чесън по желание

сол

Начин на приготвяне:

Ако искате да си поиграете и да я направите супер красива, както е на снимката – може. Ако нямате търпение просто си накъсайте зеленийките и овкусете със зехтин и сол и добавете останалите продукти и соса. 

За тези, които искат да знаят повече:

Тази вкусна / и красива / салата е за три блока протеини / шунката и котидж сиренето /, въглехидрати /нахута, домата и царевицата и мазнини – зехтина.

Как можете да си я хапвате:

Можете за основно хранене да си я хапвате. Засища и дава енергия до следващото хранене. Не мога да подмина изповядващите религията “салата със ракийка” :) :) ;) За тях е варианта с 25 г от свещената течност и да си добавят още котидж, колкото е посочено в рецептата или още половината от посочената шунка. Наздраве или да ни е вкусно – на който, както му харесва :*

По идея на Нина Колева :) Благодарим :)