Необходими продукти:
Салата айсберг или крехка зелена салата – две големи шепи
Един среден домат /165 г/
3 – 4 с.л. нахут от консерва /80 г/
1 с.л. царевица /20 г/
Голямо парче шунка /84 г/
2 с.л. котидж сирене /56 г/
1ч.л. зехтин
За соса:
1 с.л. кисело мляко
1ч.л. горчица
сух чесън по желание
сол
Начин на приготвяне:
Ако искате да си поиграете и да я направите супер красива, както е на снимката – може. Ако нямате търпение просто си накъсайте зеленийките и овкусете със зехтин и сол и добавете останалите продукти и соса.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна / и красива / салата е за три блока протеини / шунката и котидж сиренето /, въглехидрати /нахута, домата и царевицата и мазнини – зехтина.
Как можете да си я хапвате:
Можете за основно хранене да си я хапвате. Засища и дава енергия до следващото хранене. Не мога да подмина изповядващите религията “салата със ракийка” 🙂 🙂 😉 За тях е варианта с 25 г от свещената течност и да си добавят още котидж, колкото е посочено в рецептата или още половината от посочената шунка. Наздраве или да ни е вкусно – на който, както му харесва :*
По идея на Нина Колева 🙂 Благодарим 🙂