-
Необходими продукти:
за 1 порция:
1 длан готово пилешко месо / 84 г /
3 големи червени чушки /270 г/
1 малка глава лук /60 г/
1 шепа сварена царевица /60 г/
1 ч.л зехтин, босилек
За соса, който е по – желание: 2,3 с.л.кисело мляко, чесън на прах, сол и др. подправки
Начин на приготвяне:
Нарязвате на едро суровите чушки и лука, подправяте ги с малко босилек, зехтин и сол. Слагате ги върху кухненска хартия и в загрята фурна, да се пекат до омекване.
Изпичате си пилешкото месо, може да е на грил тиган, във фурничката или ако сте варили пиле, просто може да си отделите малко от бялото месо. Аз винаги когато варя пиле, си оставям от бялото месо за салата и импровизирам 😉
След като са готови зеленчуците, добавяте царевицата / може да е от консерва, замразена или варена от кочан /, добавяте пилешкото нарязано, млечния сос, който е по – желание, опитвате на вкус и ако има нужда доовкусявате 😉 Направих я и със сос и без сос само със босилек сол и оцет и стана супер вкусна и по двата начина 😉 Приятен апетит!
За тези, които искат да знаят повече: Тази салата е 3 блока П,В,М. Протеините са от пилешкото месо, въглехидратите са от царевицата, лука и чушките и мазнината от зехтина.