-
Необходими продукти:
Един голям патладжан /380 г/
½ ч.ч. концентрирано доматено пюре /165 г/
Средно голямо парче сирене /56 г/
скилидка чесън, сол
непълна ч.л. зехтин /2 г/
магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Патладжана нарязваме в желана форма. В случая е на кръгчета. Посоляваме и оставяме за две минутки да се отцеди. След това намазваме със зехтина и печем върху хартия за печене или на сух тиган. Гарнираме с доматеното пюре, чесънчето и сиренето, поръсваме с каквато зеленийка обичаме и хапваме 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Имаме вкусна салата за два блока протеини /сиренето/, блок и половина въглехидрати – патладжана и доматките и мазнини от зехтина.По – надолу ще обясня как да си я добалансирате.
Как можете да си я хапвате:
Има много варианти. Ако обичате да ви е по – доматено си добавете още толкова доматено пюре. Можете и с кръгчета пресен, розов домат да я направите – още по – лятна става. Друг вариант – да си я хапнете с половин филийка хляб Бонус или Вита, или ако не искате хляб с половин малък плод да си направите баланса. Ако пък искате да е повече като количество /кой не иска ;)/, увеличавате сиренето с 30 г , домата увеличавате като при първият вариант и накрая цяла филийка или цял плод.
Благодарим на Албена Боянова за идеята и снимката! Да ни е вкусно :* :* :*