-
Необходими продукти:
Една ваша длан месо, телешко или пиле, но да не е мазно /84 г/. Ако е свинско – 105 г
Една сурова червена или зелена пиперка /135 г/
Един малък морков /65 г/
Шепа чери доматки или един среден домат /165 г/
Малък резен лук /60 г/
Може и 1 гъбка
За дресинга:
малко оцет, сух чесън, една лъжичка горчица, сол
1 ч.л зехтин
Начин на приготвяне:
На хартия за печене слагаме нарязаното на късчета месо зеленчуците и овкусяваме със сухи подправки по наш вкус 😉 Отгоре заливаме със зехтина и печем до готовност. Сервираме в чиния и заливаме със сосчето. По -надолу ще дам варианти за хапване.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна салата е за три блока протеини /месото/, два блока въглехидрати /от зеленчуците/ и три блока мазнини /от зехтина/
Как можете да си го хапвате:
Вариант 1;
Салатата + препечена филийка хляб Бонус или Вита или Живена.
Вариант 2:
Салатката с един средно голям сезонен плод накрая /до 100 г ябълка, портокал, мандарина например/
Вариант 3:
Салатата с чаша бяло вино например /до 90 мл обаче ;)/
От вас остава да си я направите и да започнете да си хапвате сладко, сладко и да топите мазнини. Благодарим на Петя Вълевска за идеята и снимката. Да ни е вкусно :* :* :*