Необходими продукти:
Варени картофи /малко повече от юмрук 150г/
Също толкова червено цвекло /130 г / може мариновано или сурово, изпечено на фурна.
Маринована риба /в случая херинга 168г /
1 кисела краставичка
1ч.л. майонеза
черен пипер, сол, малко сух чесън
Начин на приготвяне:
Сварените картофи овкусявате с малко сол, черен пипер и сух чесън. Рибката почиствате от кожата и накъсвате на малки парченца, червеното цвекло нарязвате на кубчета. Нарязвате и краставичката.
Може да използвате ринг, както аз, а може и в кръгла купичка да започнете да редите ред картофи, притискате с лъжица, намазвате с мъничко майонеза и нареждате от цвеклото. после мъничко майонеза, притискате пак, редите от рибката, върху нея краставичка, пак притискате и повтаряте процедурата като завършвате с картофки и намазвате с майонеза. Украсата е ваш избор и фантазия.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна салатка е приготвена за 4 блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от рибката, въглехидратите са от картофите и цвеклото, а мазнините от майонезата и малко от рибката.
Как можете да си я хапнете?
Вариант 1: За едно голямо хранене – цялата салатка 🙂
Вариант 2: С ракийка 😉 Намаляте 50 г от картофките в салатата и си сипвате 1 малка ракийка.
Вариант 3: С вино – пак намаляте 50 г от картофките и заменяте с чаша вино -90мл Наздраве!