Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Шакшука

Назад

Необходими продукти:

2 консерви кълцани домати / около 720 г /

1 червена чушка /около 120 г /

малка глава лук / до 70-80 г /

4 яйца

магданоз, чесън, малко шарена сол, кимион, кориандър, червен пипер, черен пипер, сол

1 и 1/3 ч.л. зехтин

Начин на приготвяне:

В тенджерка или голям тиган сипваме мазнината и малко водичка. Загряваме и изсипваме ситно нарязаните лук и червена чушка да поомекнат. След тях изсипваме доматите и подправките и намаляме огъня. Оставяме да поврат още 10-ина минутки под капак, след което отваряме и чукваме на 4 места всяко яйце поотделно. Пак 10-ина минутки на слаб огън да поври и сме готови. Поръсваме с магданоза. Мноого е вкусно, казвам ви ;)

За тези, които искат да знаят повече:

Нашата Шакшука е за четири блока протеини / яйцата /, въглехидтати / зеленчуците /,и мазнини – зехтина. По-долу ще ви дам предложения за хапване.

Как можете да си я хапвате?

Вариант 1: Цялата порция може да бъде за едно голямо хранене. 

Вариант 2: Аз предпочитам този вариант : Ако разделите на две равни половини и към едната натрошите парче сиренце / 30-тина г / и прибавите филийка Бонус, Тонус или Вита пак ще имате голямо хранене и ще ви остане другата половина, на която можете също да добавите сиренце, но вместо филийка – плод за десерт / ябълка, круша, портокал, шепа ягодки / и етио ви Вариант три ;)

Да ви е сладко, приятели. Идеята е на Зорница Видолова! Благодаря!