-
Необходими продукти:
2 консерви кълцани домати / около 500 г /
2 червени чушки /около 240 г /
стар лук /120г/
4 яйца
магданоз, чесън, малко шарена сол, кимион, кориандър, червен пипер, черен пипер, сол
1 и 1/3 ч.л. зехтин
Начин на приготвяне:
В тенджерка или голям тиган сипваме мазнината и малко водичка. Загряваме и изсипваме ситно нарязаните лук и червена чушка да поомекнат. След тях изсипваме доматите и подправките и намаляме огъня. Оставяме да поврат още 10-ина минутки под капак, след което отваряме и чукваме на 4 места всяко яйце поотделно. Пак 10-ина минутки на слаб огън да поври и сме готови. Поръсваме с магданоза. Мноого е вкусно, казвам ви 😉







За тези, които искат да знаят повече:
Нашата Шакшука е за четири блока протеини / яйцата /, въглехидтати / зеленчуците /,и мазнини – зехтина. По-долу ще ви дам предложения за хапване.
Как можете да си я хапвате?
Вариант 1: Цялата порция може да бъде за едно голямо хранене.
Вариант 2: Аз предпочитам този вариант : Ако разделите на две равни половини и към едната натрошите парче сиренце / 30-тина г / и прибавите филийка Бонус, Тонус или Вита пак ще имате голямо хранене и ще ви остане другата половина, на която можете също да добавите сиренце, но вместо филийка – плод за десерт / ябълка, круша, портокал, шепа ягодки / и етио ви Вариант три 😉
Да ви е сладко, приятели. Идеята е на Зорница Видолова! Благодаря!