Необходими продукти:
- 210 г маринована сельодка/херинга – 5БП
- 4 сварен ияйца – 4БП
- 175 г нискомаслено крема сирене Пилос от Лидл – 3БП
- 195 г червено цвекло * – 1,5БВ
- 130 г морков – 1БВ
- 450 г картофи – 9БВ
- 30 г лук – 0,25БВ
- 50 г кисели краставички – 0,25БВ
- 12 ч.л. лека майонеза – 12БМ
- 1-2 с.л. кисело мляко – не броим
- 1 маслина за украса – не борим
- сол, копър
Начин на приготвяне:
Картофите, цвеклото, моркова и яйцата се сваряват. От крема сиренето, майонезата и киселото мляко се прави сос. Краставичките се нарязват на малки кубчета. В тава или форма за торта с диаметър около 20 см започваме подреждането на пластове. Най-отдолу се настъргват половината сварени картофи, отгоре, се маже около ¼ от соса и се поръсват половината краставички. Следва настърган морков, 2 яйца, ¼ от соса, рибата накъсана на малки парчета, която се подрежда на равномерен слой. Върху нея се посипва нарязания на ситно лук. След това се настъргват другата половина от сварените картофи намазва се със ¼ от соса и останалите кисели краставички. Най-отгоре се настъргва цвеклото, намазва се с последния сос и се настъргват останалите 2 яйца. По желание може да се поръси с малко копър и 1 маслина за украса.
За тези, които искат да знаят повече:
Това пъстро изкушение е за 12 блока протеини /сельодка, яйца, крема сирене/, въглехидрати .картофи, моркови, лук, червено цвекло, кисели краставички/ и мазнини /майонеза/.
Как можете да си я хапнете?
Можете да го нарежете на 6 парчета и ще се получат 6 порции по 2БПВМ или на 4 части за да получите 4 порции по 3БПВМ.
Ако порцията ви е от 2БВП, може да си добавите още 1 цял блок от 30мл водка+1 блок протеин от табличката.
Благодаря на Вкусна Зона за чудната рецепта и снимки!