Необходими продукти:
За блатчетата;
Две средно големи тиквички /480 г/
Парченце сурова, червена пиперка – не броим, ако е до 50 г
3 с.л. овесени трици /40 г/
2 яйца
2 с.л. кокосово мляко /26 г/
Подправки ; сол. черен пипер, босилек, сух чесън и малко прясно мляко, ако ви се струва гъста сместа.
За плънката:
Един голям домат /330 г/
4 – 5 с.л. мека извара от Лидъл /112 г/
4 – 5 с.л. цедено кисело мляко /100 г/
3 смлени ореха
Подправки по ваш вкус. В случая са същите като при блатчето и съвсем малко лимонови корички 😉
Начин на приготвяне:
Най напред настъргваме тиквичките и отцеждаме и след това с останалите продукти за блатчетата си правим смес, от която изпичаме в сух, незалепващ тиган 4 блатчета, оформени като палачинки. Изпичаме от двете страни и оставяме да поизстинат. През това време си правим сместа за намазване и нарязваме домата на филийки. От тях отделяме няколко за украса Започваме да сглобяваме тортата като нареждаме блатче, мажем с крем, нареждаме доматки и така до края. Украсяваме, както ни харесва и оставяме за поне два часа в хладилника.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашата вкусна солена торта е за пет блока протеини /яйцата, изварата и цеденото мляко/, въгехидрати от тиквичките, триците и домата, а мазнини от кокосовото мляко и орехите.
Как можете да си я хапвате:
Зависи как ще я разрежете, но ако успеете да я разделите на 5 равни парчета във всяко ще имате по 1 БПВМ. Едно такова парче е за малко хранене, две също, а три са за голямо хранене – обяд или вечеря. Благодарим на Станислава Стоянова за рецептата и снимките. Да ни е вкусно :* :* :*