Необходими продукти:
Парче сьомга с големината на една длан и малко повече /168 г/
За гарнитурата /количествата са за една порция за един човек/:
2 с.л. сварена киноа /45 – 50 г/
Половин шепа замразен грах /50 г/
Половин прясна, зелена чушка /120 г/
Парче морков /20 – 30 г/
Десетина зрънца царевица /15 – 20 г/
сол, сух чесън, къри, куркума
За овалване на парчетата риба /посочените количества са за овалване на 4 парчета риба /:
2 – 3 филийки хляб Бонус или Вита /до 60 г/
1 ч.л.доматена паста концентрат
1 и 1/3 ч.л. зехтин
къри, куркума, чесън на прах, риган, босилек, малко сол
Всичко това се блендира до получаването на трохи, които са достатъчни и изчислени за овалване на 4 порции риба
Начин на приготвяне:
Рибата посоляваме ствсем леко и овкусяваме с ¼ от сместа за овалване, или просто правим 4 порции за още хора и използваме цялото количество.Ако правите само за себе си , разделяте сместа на 4 и ползвате, когато искате.Съхранява се в хладилник. Печем оваляната риба върху хартия за печене. Приготвяме гарнитурата, като в тиганче с малко водичка, задушаваме моркова и чушката да омекнат. Добавяме останалите зеленчуци и киноата с подправките и изключваме котлона.
За тези, които искат да знаят повече:
Начшата чинийка е за 4 блока протеини /рибата/, въглехидрати /от сместа за овалване и зеленчуците в гарнитурата, мазнини от зехтина.
Как можете да си го хапвате:
За обяд или вечеря, ако питат мен това си е направо и за гости, а гарнитурата може да е всякаква друга. Въпрос на вкус .
Благодарим на Даниела Пенчева за идеята и снимката. Да ни е вкусно :* :* :*