-
Необходими продукти:
Пушена сьомга малко парче /28 г/
Средно голямо парче сурова сьомга /84 г/
3 с.л. мека извара от Лидл, която е с вкус на цедено мляко и придава уникален вкус /112 г/
3 -4 с.л. с връх овесени трици /76 г/
2 ч.л. краве масло
2 с.л. кисело мляко
Подправки: пресен копър, малко див лук /ако нямате може без/,лимонов сок, кора от лимон, сол, черен пипер, червен пипер, чесън на прах, шарена сол
Начин на приготвяне:
Триците и сухите подправки слагаме в купа. Добавяме разтопеното масло и малко водичка да стане кашичка, която да можем да разстелим. В тавичка с хартия за печене слагаме хартия за печене и разстиламе нашето блатче като заравняваме отвсякъде и притискаме с лъжичка да стане равномерно. Трябва да се получи тънко блатче или нещо като малка питчица. Може и две по – малки да си направите и да ги изпечете в сух, незалепващ тиган, пак ще си станат. Изпичаме до готовност. За който обича по – хрупкаво да пече повече време. Суровата риба можете да си изпечете в уреда с горещ въздух, във фурната или на тиган – става всякак. Оставяме я да изстива и разбъркваме изварата с киселото мляко, настъргвате малко от кората на лимона и изстисквате няколко капки от сока в сместа. След това накъсваме изпечената рибка и добавяме, малко пресен или див лук, копъра също. С тази смес намазваме нашето блатче и отгоре равномерно разпределяме пушената сьомга.
За тези, които искат да знаят повече:
Това е един страхотен чийзкейк с рибка за шест блока протеини /рибката и изварата/, четири блока въглехидрати /триците/ и мазнини от маслото и малко от рибата.
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите на две във всяка половина ще имате по 3БПМ и 2БВ Така си хапвате едната половина и задължително си добавяте към нея малък сезонен плод, а ако е за вечеря 90 мл вино за да си добавим липсващия блок въглехидрат.
Когато мъжът ми ми направи тази рецепта за първи път, аз казах, че няма дори да си опитам – смесена риба с извара и не знам си какво, а сега направо си умирам от вкусотия :* :* :*