-
Необходими продукти:
- Кайма – телешка или хубава смес / 105 г /
- 1 с.л. пармезан 10 г / или 14 г кашкавал /
- Домати от консерва, буркан или настъргани пресни /165 г/
- Спагети /в случая – пълнозърнести и със спанак. Сурови – 40 г. Сварени -120 г
- 1 ч.л. зехтин
- подправки на вкус-босилек, черен пипер, кимион, лук, чесън по желание
Начин на приготвяне:
Слагаме спагетите да се варят, през това време слагаме да се „пържат“ каймата (овкусена) и малко на ситно нарязан чесън и лук в незалепващ тиган. Бъркаме през цялото време, докато стане на ситни топченца и е напълно готова, след това добавяме консерва на ситно нарязани белени домати и оставяме за 5 минутки да поври. След като е готово, заливаме върху готовите, отцедени спагети, добавяме зехтина и пармезана и сме готови да се насладим на това едновременно да се храним и да отслабваме :*
За тези, които искат да знаят повече:
Нашите спагети “Болонезе” са за три блока протеини / каймата и пармезана /, въглехидрати / основно от спагетите и малко от доматите /, и мазнини от зехтина.
Как можете да си ги хапнете:
Най – вече с голяямо удоволствие.Мога да ви предложа чаша вино /до 100 мл /, ако е на вечеря а за да изравните баланса си добавете още 30г кашкавал върху спагетите :*
Да ви е вкусно 🙂