-
Необходими продукти:
За палачинката:
1 яйце
1 с.л. с връх овесени трици /19 г/
шепа спанак /може замразен, може и пресен/
1 с.л. прясно мляко
За пълнежа:
2 с.л. кремообразна извара от Лидл. /56г/Тя е с вкус на цедено мляко, супер подходяща както за солени, така и за сладки рецепти.
малко парче пушена сьомга /28 г/
1 с.л. крема сирене /14 г/
Начин на приготвяне:
От продуктите за палачинката си правим смес и я изсипваме в нагрят, сух, незалепващ тиган. Оформяме палачинка и изпичаме от двете страни. Смесваме изварата с крема сиренето и нарязаната сьомга, разбъркваме и намазваме върху палачинката, Завиваме и сме готови. По – надолу ще обясня как да си я добалансирате.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази супер вкусна палачинка е за три блока протеини /яйцето. изварата и рибата/, мазнини от крема сиренето и един блок въглехидрати – от овесените трици.
Как можете да си я хапнете:
Казах ви, че трябва да се добалансира. Ето как:
1 вариант:Като си хапнете палачинката , за десерт изяжте един средно голям плод /200 г/ – ябълка, портокал, пъпеш, или друг сезонен плод.
2 вариант:С палачинката си хапнете и салатка от един голям домат /330 г/ и малко краставичка. После пак плод но малък – 100 г
3 вариант:С палачинката чаша вино – 180 мл
Тази палачинка си направи Ваня Делякова. Благодарим за идеята и снимката. Да ни е вкусно :* :* :*