Необходими продукти:
1 яйце
две шепи спанак
Свинско контра филе средно голямо парче / 70 г /
2 с.л. авокадо / 17 г /
Една печена пиперка / 70 г /
4 маслини
За соса:
1 с.л. кисело мляко, сол, копър и чесън / може и без соса, ако ще го взимате на работа /
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето с малко сол и добавяме предварително задушения спанак. Изпичаме в незалепващ тиган като палачинка или омлет – както ви харесва. Изпичаме парчето месо и го нарязваме на жулиени. Чушката също нарязваме на жулиени, както и маслините. Нарязваме и авоадото. Всички тези продукти слагаме върху изпеченото омлетче. и завиваме на руло. Приготвяме си и соса. По – надолу ще обясня какво да си добавите за да си балансирате изцяло тази вкусна рецепта.
За тези, които искат да знаят повече:
Това много вкусно спаначено омлетче / палачинка е за три блока протеини / яйцето и месото /, три блока мазнини / маслините и авокадото /, и половин блок въглехидрати – чушката.
Как можете да си го хапвате:
Можете да си направите голяма зелена салата – не се брои- но не слагайте мазнина, само оцет и сол ;). А за да допълним въглехидратите си добавяме голяяма, голяма ябълка, круша или портокал / 250 г / и баланса е вече съвършен 😉
На всички приятен апетит :* :* :*