-
Необходими продукти:
За блата:
2 яйца
500 г спанак
140 г зелен лук
105 г брашно /може трици, може брашно от лимец, нахут, киноа, друго пълнозърнесто или микс от няколко/
За плънката:
1 голяма ч.ч. Котидж сирене или извара може също /224 г/
1 опаковка пушена сьомга 84 гр.
1 малко авокадо или 2,3 ч.л.песто
1 ч.л.зехтин /ако хартията ви е от бялата и наистина незалепваща, може изобщо да не използвате зехтина/
Начин на приготвяне:
Спанака само за 1 мин. попарвате в гореща вода и след това го накълцвате.
Задушавате зеления лук и като поизстине и той, смесвате яйцата, спанака, зеления лук, брашното и сол на вкус.
Изпичате правоъгълен блат върху намазана леко със зехтин незалепваща хартия.
Печете на умерена фурна до готовност, след това разпреедляте равномерно продуктите от плънката и внимателно завивате плътно рулото.
След завиването го оставяте за час в хладилника да стегне. Приятен апетит! Чудесно и интересно, за посрещане на гости 😉
За тези, които искат да знаят повече: това са общо 9 блока П,В,М. Протеините са от Котиджа, сьомгата и яйцата, въглехидратите са от брашното, спанака и лука и мазнините от авокадото и зехтина.
По колко може да изядете?
Получава се доста голямо руло, може да го разделите на 3 равни части и за голямо хранене да си хапнете 1 част от него.
Ако искате за малко хранене може да разделите тази 1/3 на 2 и да добавите малко кисело мляко