Необходими продукти:
За палачинката:
1 яйце – 1БП
1 шепа листа спанак
38 г овесени трици – 2БВ
50 мл прясно мляко (не броим)
За плънката:
28 г пушена сьомга – 1БП
56 г котидж лайт – 1БП
1 ч.л. зехтин – 3БМ
копър, външната част на краставица, нарязана на тънки лентички




Начин на приготвяне:
Продуктите за палачинката се смилат в блендер. В намазнен със зехтина тиган с незалепващо дъно се изсипва сместа и се прави дебела палачинка /разбъркайте преди да изсипете и намалете котлона на 6/. След готовност се намазва със смесените котидж, копър и пушена сьомга. Нареждат се и резенчетата краставица и се завива на стегнато руло. Нарязва се по желание на хапки с остър нож.
За тези, които искат да знаят повече:
Цялото количество „суши“ е за 3БПМ2БВ. Протеини /яйцето, котиджа, сьомгата/, въглехидрати /триците/, мазнини /зехтина/.
Важно! Трябва да изравните въглехидратите с още 1 блок, примерно 100г плод.
Как можете да си го хапвате:
Идеално е за голямо хранене или голяма закуска от 3 блока.
Рецептата и снимките са на Елина Димитрова. Безкрайно и благодарим!
Да ви е сладко!