Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Спанак с ечемик и яйца

Назад

Необходими продукти:

цедено мляко 2% 100г 1БП

яйца 2бр 2БП

суров ечемик 35г (по етикети) 2 и 1/2БВ

зелен лук 70г 1/2БВ

спанак (не броим) около 200г

сол, червен пипер, черен пипер

1 ч.л. зехтин 3БМ

Начин на приготвяне:

Ечемика се накисва във вода за няколко часа и се сварява до готовност. Задушава се лука със спанака със съвсем малко вода за няколко минутки, и добавяме сварения ечемик,оставяме няколко минутки да поври, овкусяваме с подправките и зехтина накрая. Яйцата си сваряваме отделно, а цеденото мляко добавяме накрая като гарнитура към ястието.

За тези, които искат да знаят повече:

Това семпло и вкусно ядене е за 3БВПМ. Протеина от яйцата и цеденото мляко, въглехидрата от ечемика и мазнината от зехтина.

Как можете да си ги хапнете:

Цялото ядене е за 3БВПМ, хапвате го цялото със зелева или зелена салатка с краставички :)

Благодарим на Beauty in the kitchen, за прекрасната рецепта и красивите снимки.

 https://www.instagram.com/beauty.in.the.kitchen/

Стана ли ви интересно? Искате ли да се запознаете с още рецепти и истории на вече отслабнали жени и мъже и да получите тласък и мотивация за истинска, трайна промяна? Можете да разберете как най – лесно да стартирате Зоната като си купите книгата ми от ТУК!