Необходими продукти за 1 порция:
1 свинска пържолка, с големината на дланта ви /105 г/
1 юмрук варени картофи /100г/
салата от зеле и малко моркови /130г/
няколко гъбки
1 ч.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Може да си приготвите месото, по ваш начин, както го обичате, стига да не добавяте мазнина повече от 1 лъжичка за 1 порция, иначе подправките са без значение.
Ето и един от моите варианти на свинско месо с гъбки:
Необходими продукти – 1 пържола от немазно свинско месо, аз обичам контра филе.
Няма значение, стига да не е много шарено (мазно).
Подправки на вкус. Аз слагам сух чесън, шарена сол, сол, малко зехтин.
Гъби – пресни. Торбичка за печене. Малко водичка.
Нареждам пържолите в широк съд и ги овалвам добре в подправките. Гъбите нарязвам на филийки и тях също овалвам в подправките. В торбичката за печене се побират до три пържолки (зависи колко са големи). След това слагаме пържолките в торбичката, а върху тях гъбите. Добавяме 2-3 с.л. вода и затваряме плътно с телчето. Слагаме в широка тава. Печем на 180-190° около 50 минути. Моята фурна толкова пече. Може да станат и по-бързо. Ако е прясно месото, когато е в торбичка, времето за готвене се скъсява.
Сварявам картофите, нарязвам ги, нарязвам и зелето с малко морков и имаме готово, много вкусно зоново ястие! Приятен апетит!
За тези, които искат да знаят повече: Това са 3 блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от месото, въглехидратите – от картофите, гъбите и зеленчуците и мазнината – от зехтина.