Необходими продукти:
за “питката”:
В малка кафяна чашка слагате 2 пълни с.л. трици /40 г/ + подправки /на око и ако обичате – шипка червен пипер, щипка чубрица, щипка босилек, щипка самардала, щипка сол, щипка сусам + щипка слънчогледови ядки/ + вода /налива се по съвсем малко/, трябва да стане на гъста каша. Изпичате на средно загрят котлон, моят има 9 степени, правя го на 6-7 за тази питка. Пече се по няколко минути от двете страни, става като малка, по-дебела палачинка.
за “пълнежа”:
Изпечен на скара телешки бургер или кюфте – една ваша длан / за жени 84 г, за мъже 126 г /
Парче моцарела, по-добре лайт /35 г/
три – четири резенчета печени картофки /50 г/
малко авокадо /34 г/
по желание: лист маруля, малко горчица, една кисела краставичка, може и няколко резена обикновена, два – три резена домат
Начин на приготвяне:
Ако не сте си купили готов изпечен телешки бургер или кюфте си купувате телешка кайма / не мазна /, и си я овкусявате както ви харесва. Изпичате си месцето заедно с картофките или във фурната на хартия за печене или на скара / ваш избор /. Приготвяте си питката и докато е топличка слагате моцарелата да се поразтопи. Намазвате с авокадо и горчица и останалото е сглобяване с останалите продукти.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашият бургер е за три блока протеини / каймата и моцарелата /, въглехидрати / питката и картофките / и мазнини от авокадото и малко от питката.
Идеи за хапване:
Ако не искате картофи можете да си хапнете плод за десерт – малък портокал, ябълка, круша, мандарина / до 100 г /. Можете да си добавите аирян / за, който обича /, или таратор / малко / – те не се броят.
Идеята и снимките са на Мария Анастасова. Благодарим и да ни е вкусно :*