Необходими продукти:
- 504 г кайма смес – 12БП
- 660 г домати консерва -2БВ
- 160 г нахут – 4БВ
- 120 г лук – 1БВ
- 14 г брашно от лимец – 1БВ
- 4 ч.л. зехтин – 12БМ
- 2 скилидки чесън
- Подправки: сол, черен пипер, риган



Начин на приготвяне:
В дълбок тиган слагаме ситно нарязания лук, заедно със зехтина. Довабяме доматите и подправики на вкус, сос,черен пипер, риган и щипка захар заради доматите. Овкусяваме си каймата с подправки по желание и оформяме 16 кюфтенца. Добавяме вече оформените кюфтета ги оставяме да се сварят на бавен огън за 15 мин. Размиваме си брашното от лимец с малко вода и го домавяме и него. Накрая добаряме нахута за още 10 мин.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази вкусна манджичка е за 12 БПМ8БВ. Протеини /каймата /, въглехидрати /домати и брашно/, мазнини /зехтина/.
Как можете да си го хапвате:
Цялото количество е за 4 големи хранения.
Разделяте всичко на 4 равни порции и така ще имате 3БПМ2БВ, за да изравните баланса добавете 100г плод или 1 филийка хляб, за още 1БВ.
Рецептата и снимките са мои.
Да ви е сладко!