-
Необходими продукти:
Шепа телешка или смес кайма /126 г/. Да е с по -малко мазничко 😉
Две шепи нарязано прясно зеле или айсберг салата
1 средно голям морков /130 г/
половин краставичка
лимон или оцет, сол
280 г тиква за печене
9 сурови ядки кашу или 1 ч.л. зехтин в салатката
Начин на приготвяне:
От каймата си оформяме кюфтенца като преди това сме я овкусили с подправки по наш вкус. Изпичаме ги и си правим салатката от зелето, моркова и краставичката. Както знаете всичко може да се заменя и ако махнете ядките може на тяхно място да сложите зехтин 1 ч.л. в салатата. Тиквата изпичате във фурна /някои си я правят на пара/ и после хапвате.
За тези, които искат да знаят повече:
Това хапване е за три блока протеини /каймата/, въглехидрати /моркова и тиквата/ и мазнини от ядките /зехтина/.
Как можете да си го хапвате:
За обяд или вечеря все си е вкусно и подходящо. Да ни е вкусно :* :* :*