Необходими продукти:
200 г козе сирене
260 г червено цвекло
90 мл сок от портокал
45 г мед
7 ореха
2 с.л. оцет балсамико
сол
Начин на приготвяне:
Има два варианта за обработка на цвеклото: 1. Измива се, посолява и увива в алуминиево фолио и по този начин се пече 1 час. Ако главите цвекло са по-големи – 1,5 часа. Когато е готово и изстинало, се обелва и нарязва на шайби с дебелина около един пръст. 2. Цвеклото се обелва, измива и вари на пара около 30-40 мин. Пробождайки го с нож, той трябва да влиза лесно. След което също се нарязва на шайби. /Аз го направих по втория метод./ Докато подготвяме цвеклото, се смесва сокът с меда и балсамикото, вари се на слаб огън до сгъстяване, посолява се леко, но не много, защото сиренето също е солено. Когато се сгъсти, шайбите се потапят за кратко да се овкусят, след което се изваждат и подреждат в сервизна чиния. Сиренето се запича върху намазнен незалепващ тиган до златисто, подрежда се върху шайбите цвекло и се залива с получения червен сос. Отгоре се поръсва с орехите, които по желание можете да запечете.
За тези, които искат да знаят повече:
Това вкусно предястие е за 7 блока протеини /козе сирене/, въглехидрати /цвекло, сок, мед/ и мазнини /орехи/. Чудесно е за гости като предястие или за лека вечеря в летните жеги.
Как можете да си го хапвате:
Ако го разделите на 2, ще получите 2 порции по 3.5 БВПМ.
Благодарим на
за идеята и снимката. Да ни е вкусно :* :* :*