-
Необходими продукти:
1 червена чушка /135г/
Няколко листа спанак или замразен – шепа
3 яйца
малко прясно мляко
сол и черен пипер
2 ч.л. зехтин
1 – 2 с.л. доматено пюре
1 средно голям морков /130 г/
средна глава лук /60г/
средно голямо парче пуешка шунка или кайма /84 г/
парче кашкавал /30 г/
шарена сол, сух чесън
Начин на приготвяне:
В тиганче задушаваме лука, моркова и месото с малко водичка и зехтина. Добавяме подправки и доматеното пюре и бъркаме до готовност /5 минутки/. Оставяме настрани. В плоска тавичка застиламе хартия за печене и нареждаме червената чушка, нарязана на колелца и спанака. Разбиваме яйцата с малко прясно мляко и добавяме сол и черен пипер. Внимателно изсипваме върху чушките и спанака и печем до полузлатисто. Изваждаме от фурната, обръщаме и изсипваме сместа с пуешкото. Навиваме на руло и поръсваме с кашкавала. Запичаме отново във фурната да се стопи кашкавала.
За тези, които искат да знаят повече:
Това руло е за шест блока протеини /яйцата, пуешкото и кашкавала/, мазнини от зехтина и 2 блока въглехидрати от моркова, чушката и лука
Как можете да си го хапвате:
Разделяте го на две равни половини и едната е за голямо хранене – обяд или вечеря. И тук е момента да кажем, че към всяка половинка трябва да се добави още въглехидрат. Това може да е 1 филийка хляб Бонус или Вита + малък плод до 100 г или ако не искате хляб плод до 200 г.
Идеята и снимките са на Ваня Делякова. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*