-
Необходими продукти:
За питката/палачинката:
1 яйце
малко прясно мляко или водичка / 30-40 мл /
овесени трици / 38г /
бакпулвер по желание / една щипка /
подправки на вкус
За плънката:
накъсано пилешко месо от пържолка на скара / 56 г /, в краен случай може с пуешка/свинска чиста шунка, ако нямате друг избор / 84 г/
половин домат / 165 г /
две-три кисели краставички
лист маруля
За соса:
3 с.л. меко авокадо
пресована скилидка чесън / може сух /
2-3 с.л. кисело мляко
черен пипер, самардала
Начин на приготвяне:
Накисваме за десетина минутки триците в млякото за да набъбнат / така палачинката става по-пухкава /. Добавяме разбитото яйце, подправките и бакпулвера и изпичаме в сух, незалепващ тиган ( ако нямате, може да намазните леко тигана).
Върху готовата и още топла палачинка застиламе лист маруля, отгоре месцето и наситно нарязаните кисели краставички / може и пресни вместо кисели, няма значение – не ги броим 😉 /, домата на парченца и сосчето, което сме направили от намачканото с вилица авокадото с останалите съставки. Завиваме и увиваме в хартия за да се запази топличък нашият вкусен и превкусен дюнер, ммм… ;). По- надолу ще обясня как да се хапва, защото има нужда да се допълни 🙂
За тези, които искат да знаят повече:
Този вкусен дюнер е за три блока протеини и мазнини и два и половина блока въглехидрати. Протеинът е от яйцето и месото, мазнината от авокадото, я въглехидрата от триците, и домата. Ето как можете да си го комбинирате.
Предложение за хапване: Хапвате си дюнера с чаша айрянче / просто класика, ако обичате айран де 😉 /, а за десерт половин малък плод до 50 г. Това може да е ябълка, круша, портокал или ако сме в сезона на ягодите -5-6 ягодки.
Предложението е на Стойка Нанева, а на вас приятен апетит :*