-
Необходими продукти:
2 малки тиквички /540 г/
3 с л овесени трици /66 г/
3 яйца
Подправки – сол, копър, чубрица
2 ч л зехтин
Парче кашкавал /90 г/
1 голям домат /330 г/
Начин на приготвяне:
Рендосваме тиквичките, слагаме сол и оставяме да си отцедят водата.Изстискваме с ръце и в отделен съд добавяме яйцата. След това подправките и триците.Изсипваме в тавичка с диаметър 20- 22 см застлана с хартия и печем във фурната 15 минути на 200 градуса. Изваждаме тавичката, слагаме нарязаните домати на шайби отгоре и добавяме кашкавала.
За тези, които искат да знаят повече:
Целият пай е за шест блока протеини /яйцата и кашкавала/, въглехидрати /триците, тиквичката и домата/, и мазнини от зехтина.
Как можете да си го хапвате:
Ако разделите на шест равни парчета във всяко ще имате по 1 БПВМ.
Едно или две парчета са за малко хранене /закуска или междинно хранене/.
Половината пай е за обяд или вечеря. Върви си с чаша айрян или таратор /те не се броят/.Може и сосче с кисело мляко и малко чесън да си направите – става още по – апетитно.
Идеята и снимките са на Албена Боянова. Благодарим и да ни е вкусно :* :* :*