-
Необходими продукти:
Една голяма плочка сирене “Тофу” /210 г /
Шепа нахут от консерва /40 г/
стръкче пресен лук
глава стар лук /140 г/
1 ч.л. захар
1 ч.л. зехтин
две три листенца зелена салатка
няколко мариновани чесънчета
Плод за десерт /в случая е грозде 5 -6 зърна или 80 г/
Един орех
розмарин, сол, пушен червен пипер

Начин на приготвяне:
Тофуто овкусявме с розмарина, сол и пушения пипер. Печем в незалепващ тиган или на барбекю. Лука нарязваме и в загрят тиган без мазнина задушаваме докато омекне. Добавяме захарта и зехтина. Полученото пасираме леко, но така, че да останат и едри парченца. От получента смес ползваме половината. Останалото можем да ползваме за още една порция. На зелената салатка слагаме само няколко капки зехтин, а на нахута наръсваме малко пресен лук и си овкусяваме със сол и оцет или лимон. Добавяме всичко останало и хапваме.
За тези, които искат да знаят повече:
Тази порция е за три блока протеини / от соевото сирене /, въглехидрати /нахута, лука и гроздето / мазнини – зхтина, ореха и маслинката 😉
Как можете да си го хапвате:
Както е така си е балансирано. Ако желаете да си пийнете вино, просто замнете гроздето с чаша хубаво винце и се насладете. Ако искате да си направите за две порции увеличавате продуктите пропорционално без лука – него си го направихме за два пъти 😉
Тази веган рецепта идва от Петър Атанасов, фен на страничката. Благодарим за идеята и снимката.