-
Необходими продукти:
500г соеви късчета
4яйца
400г кисело мляко
Картофи-600г
Морков-65г
Доматено пюре-350 г
30г брашно
3с.л.зехтин
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на кубчета и ги слагаме в тавата,в която ще печем-добавяме им чаша вода и малко сол и ги слагаме във фурната да се готвят. Задушаваме“каймата с малко лук(20-30г.) Добавяме си подправки на вкус. Добяваме, гъбите и доматите и да поври. После изсипваме върху картофите и печем да поизври. Заливка-разбиваме 4 яйца с киселото мляко и брашното, заливаме и допичаме.
За тези които искат да знаят повече:
Цялата мусака е 18 блока протеини, въглехидрати и мазнини. Протеините са от соевите кубчета /соева кайма/, яйцата и киселото мляко, въглехидратите от зеленчуците, брашното и киселото мляко, а мазнините от зехтина.
Как можете да си я хапнете?
Разделете мусаката на 6 равни парчета. Така във всяко ще има по 3БПВМ. Можете да си хапнете парче мусака с 2-3с.л. кисело мляко, или чаша айрян, или порция таратор.
Можете да си направите и зелена салата, но тогава трябва да внимавате с мазнините/ просто намаляте зехтина в яденето и си слагате в салатката 😉 /
Да ви е вкусно 🙂