Необходими продукти:
Голяма шепа зелен фасул /180 г/
Резен морков и резен лук
½ ч.ч доматен сос
1 яйце
малко парче сирене /30 г/
2 пълни с.л. нискомаслена извара /56 г/
1 филийка Бонус или Вита хляб
1 ч.л. зехтин
2 с.л. кисело мляко
копър и чесън /може и сух/
Начин на приготвяне:
В тиган слагаме боба, нарязания лук и морков и няколко лъжици вода. Загряваме докато омекнат. Добавяме доматения сос и намаляме котлона. Варим докато доматения сос се сгъсти, добавяме зехтина и в този момент чукваме яйцето в тигана. Покриваме с капак и оставяме така до готовност и на яйцето. От изварата и киселото мляко с копъра и чесъна си правите сос. Сиренето можете да добавите в соса или да е отделно. После хапваме с филийката.
За тези, които искат да знаят повече:
Нашето хапване е за три блока протеини /яйцето, сиренето и изварата/, въглехидрати /боба, доматите и хляба/, и мазнини от зехтина.
Как можете да си го хапвате:
За обяд или вечеря – много е вкусно !
Такива манджички си готвят момичетата в моята група. От вкусни по – вкусни :* :* :*