Намерете рецепта с нашата търсачка

Facebook

Вкусни пълнени гъби

Назад

Необходими продукти:

Две средно големи гъби / за да можем да ги напълним /

42 г телешка кайма

30 г кашкавал

подправки на вкус

Забележка* Предложението е само от протеини. По-надолу ще обясня как да си го комбинирате за да сте в Зоната ;)

Начин на приготвяне:

Овкусяваме си каймата и я разделяме на две равни топченца. Разделяме и кашкавала. Посоляваме леко гъбките и всяка от тях напълваме първо с кайма и отгоре с кашкавал. Запичаме във фурната до готовност. Това е :)

За тези,които искат да знаят повече: 

Предложеният обяд е за два блока протеини и малко мазнинка от кашкавала. Гъбите не ги смятаме, те са много малко. Ето и как можете да си го комбинирате.

Как можете да си го хапнете?

Вариант 1: Както е на снимката с един средно голям домат / 240 г /, малко краставичка и малко по-малко от чаена лъжичка зехтин в салатката и чаша вино например.

Вариант 2: Пак както е на снимката, но вместо вино филийка хляб “Бонус”, “Тонус” или “Вита”.

Вариант 3:  Двете гъбки с филийка и малък плод за десерт / 100 г /

 Който иска може да сложи още две гъбки и още толкова кайма и кашкавал, както е написано в рецептата да си стане един стандартен / по-голям/ обяд / вечеря / на последната снимка трите чинийки са три порции за трима голям обяд/ вечеря /. Просто към тях по още един въглехидрат и мазнинка трябва да се добави. Давам пример: Във вариант 1 добавяте един малък плод. Във вариант 2 – и вино и филийка :) А във вариант 3 оставяме доматчето в чинийката и хапваме с филийка и плод и ли без филийка, а с един по-голям плод / 200 г / 

Да ви е вкусно :*